Flytta från Alecta

Vi tycker att det är tråkigt om du funderar på att flytta dina pensionspengar från Alecta, men vill du flytta så hittar du praktisk information här. 

   

  • Du kan flytta dina pensionspengar som du har i din premiebestämda pension. För att flytta ditt kapital kontaktar du din valcentral.
  • Du kan inte flytta en pension där utbetalningarna redan har påbörjats.
  • Vi skickar ett bekräftelsebrev om att du vill flytta dina pensionspengar för vi har märkt att många inte känner till att de faktiskt begärt en flytt.

Hur lång tid tar det att flytta pengarna?

Att flytta pensionskapital mellan olika bolag tar normalt 2-4 månader beroende på vilken typ av försäkring det gäller:

  • En fondförsäkring tar cirka 2 månader att flytta.
  • En traditionell försäkring tar cirka 4 månader att flytta.

Alla försäkringsbolag följer den process som finns för flytt. I den processen har man satt tiden till 4 månader för traditionell försäkring.

När flytten är genomförd

Så snart vi har fört över pengarna till det nya bolaget får du en ny bekräftelse från oss att flytten är genomförd. I samband med det övergår också Alectas försäkringsansvar för försäkringen till det nya bolaget.

Ingen flyttavgift inom ITP

Vi tar inte ut någon egen avgift för att flytta från Alecta. Vi tycker att en flytt ska vara kostnadsfri för att inte försvåra för de kunder som inte är nöjda med sitt val.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice