Premiereduktioner för Alectas företagskunder på 7,7 miljarder kronor

Alectas styrelse har beslutat att värdesäkra förmånsbestämda pensioner med 2,51 procent, att införa en premiereduktion för förmånsbestämd ålders- och familjepension med 30 procent i förhållande till nu gällande premienivå, samt att fortsätta ge premiereduktioner för riskförsäkringar.

Till följd av Alectas starka finansiella ställning har styrelsen, i enlighet med Alectas konsolideringspolicy, fattat beslut om att införa en premiereduktion för år 2022 med 30 procent för förmånsbestämd ålders- och familjepension, i förhållande till nu gällande premienivå.

– Det är mycket glädjande att vår strävan att långsiktigt stärka Alectas finansiella ställning varit framgångsrik. Alectas konsoliderings­nivå uppgick den 30 september till 169 procent och överstiger därmed med marginal nivån 150 procent som enligt Alectas konsolideringspolicy krävs för att kunna ge premiereduktioner, säger Fredrik Palm, produktchef på Alecta. 

Läs mer

Pressmeddelandet i sin helhet
Frågor och svar
Premier för ITP 1
Premier för ITP 2

In English

Premium reductions for Alecta’s corporate customers of SEK 7.7 billion
Alecta hedges the pensions (press release)

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice