Hållbarhetsfrågorna som Alectas kunder värderar högst

Varje år frågar vi våra kunder – både arbetsgivare och deras medarbetare – vilka hållbarhetsfrågor de tycker är viktigast när de tänker på hur pensions­kapitalet förvaltas. De senaste åren är det 3 frågor som toppat listan.

Plats 1: Anständiga arbetsvillkor

Det är kanske är enkelt att tänka på miljö när man funderar kring hållbarhet, men den fråga som placerar sig högst på listan är goda arbetsvillkor och att motverka barnarbete. Därför tycker vi att det är viktigt att berätta hur vi arbetar med de här frågorna.

Plats 2: Klimatet

Klimatfrågan engagerar allt fler, även Alectas kunder. Så här arbetar vi med klimatet utifrån vår roll som finansiell aktör och investerare.

Plats 3: Affärsetik

Skumma affärer och skyhöga ersättningar – det kan vara skandaler som får värdet på bolag att sjunka på börsen. Men, hur hänger affärsetik ihop med hållbarhet? Den gemensamma nämnaren skulle kunna vara långsiktig­het. God affärsetik borgar för lång uthållighet och utgör grunden i vårt hållbarhetsarbete.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice