Enklare för dig som bor utomlands att logga in på Mina sidor

Nu blir det enklare för dig som bor i utlandet att logga in på Mina sidor. Med Freja e-id kan du som saknar bank-id eller mobilt bank-id nu enkelt ta del av Alectas digitala kundservice.

Flera av våra privatkunder som är bosatta utomlands saknar en godkänd
e-legitimation eftersom det krävs att man är kund i en svensk bank för att skaffa bank-id eller mobilt bank-id. Därför öppnar vi nu möjligheten att legitimera sig med Freja e-id som du skaffar helt digitalt med ditt svenska pass.

Lägg dock märke till att har du ett svenskt pass med samordningsnummer istället för personnummer, kan du tyvärr inte skaffa Freja e-id.

Freja e-id har den statliga kvalitetsmärkningen svensk e-legitimation och används på samma sätt som andra e-legitimationer. Alla, inte bara du som är bosattt i utlandet, kan med andra ord skaffa Freja e-id.

Läs mer 

Så skaffar du Freja e-id
Logga in på Mina sidor
Making it easier for people living abroad to log in to Mina sidor

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice