Stolt ägare

Alecta är Sveriges största pensionsbolag sett till förvaltat kapital och en av de största ägarna på Stockholmsbörsen. Vi har en unik förvaltningsmodell och gör i princip alla investeringar direkt genom vår egen kapital­förvalt­ning.

I vår aktieportfölj finns endast ett 100-tal bolag. Det ger oss möjlighet att fördjupa oss i bolagens verksamhet och föra en långsiktig dialog med bolagen om deras hållbarhetsarbete.

Ett långsiktigt perspektiv

Vi förvaltar tjänstepensioner åt 2,8 miljoner svenskar. Pensioner kräver långsiktighet, och med ett långsiktigt perspektiv blir hållbarhet avgörande.

Vi är övertygade om att ett väl genomfört hållbarhetsarbete - vare sig det handlar om energi- och resursbesparingar, ta tillvara på mångfald, rusta samhällen för framtiden eller att investera i ny teknik som gynnar en grön omställning - är viktigt för att svenskarnas besparingar ska utvecklas så att de kan få en bra pension.

Exempel som gör oss till stolta ägare

Vi har valt att lyfta upp några initiativ från bolag som vi investerar i under namnet Stolt ägare, för att visa upp exempel på resultat från väl fungerande och spännande hållbarhetsarbete, och ibland peka på några av utmaningarna framåt.

Se våra filmer

Volvo
Apotea
SKF
Electrolux

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice