”Att förbereda finanserna för ett stort börsras tar tid”

Att som förvaltare av pensionskapital minimera de negativa konsekvenserna av mycket kraftiga börsras för dina kunder kräver att du är ute i god tid. Något motsägelsefullt kanske, eftersom det sällan går att förutspå exakt när ett börsras kommer att ske.

Coronakrisen är långt ifrån över. Hur detta på sikt påverkar kapitalmarknaderna och möjligheten att hitta avkastning till våra kunder vet vi inte.

Marknaders utveckling varierar dock över tid, och den som vill skapa långsiktigt god avkastning på pensionskapitalet har betydligt större förutsättningar att göra detta med en hög grad av riskkontroll, ett långsiktigt perspektiv och med ett fokus på att hålla kostnaderna mycket låga för dina kunder.

I en artikel publicerad i magasinet IPEs juninummer beskriver jag tillsammans med Amin Rajan hur Alecta under ganska lång tid har arbetat just med att hantera ovanstående. Läs den gärna för att få en inblick i hur vår kapitalförvaltning fungerar.

Läs artikeln

Artikel i IPEs juninummer

Trevlig sommar!

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice