Jobb som präglas av frihet

En arbetsplats som har tagit fasta på gruppen jobbonärer är Apoteket, där många på lönelistan har passerat 65-strecket. Trygga, stabila medarbetare som lämnat karriärsklättrandet bakom sig.

– Vi har medarbetare som jobbar ända uppåt 75. Seniorerna finns inom flera olika befattningar men framför allt bland farmaceuter, säger Elisabeth Falkemo, som jobbar med HR på Apoteket.

Just farmaceuter har under en längre tid varit ett bristyrke, så det är inte särskilt förvånande att man gärna håller kvar dem så länge som möjligt. Men de äldre generationerna medarbetare har så klart även mycket annat att bidra med.

– De kan erbjuda arbetsgivaren en unik stabilitet och trygghet, på flera sätt. Perioder av vabbande och föräldraledigheter hör till historien och oftast är man klar med karriärsklättrande, vilket innebär att man kan fokusera på jobbet som sådant och bidra med det man är bra på snarare än att fokusera på hur man vill komma vidare och kanske byta arbetsplats.

– Man har kommit till en tid i livet där jobbet präglas av frihet. Man är kvar för att man vill och inte för att man måste och det finns stora möjligheter att jobba utifrån sina egna villkor. Och en anställd som drivs av egen vilja och lust är ofta en väldigt lojal anställd, säger Falkemo.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice