Därför gör vi en utställning

Alla över 60 är inte likadana. Att 2,5 miljoner svenskar skulle kunna klumpas ihop till en grupp som kallas ”pensionärer”, ”seniorer” eller ”äldre”, stämmer inte. Det är som att säga att alla svenskar mellan 25 och 50 är likadana.

350 000 svenskar över 65 jobbar, och de allra flesta gör det för att de vill, inte för att de måste. Vissa över 65 har det riktigt tufft, beroende på sjukdomar eller inkomst. Andra har det riktigt gott ställt, och de allra flesta är som folk är mest. De arbetar, träffar familjen, spelar skivor på klubbar, spelar in poddar, föreläser, cyklar Vätternrundan, åker motorcykel, fotograferar, tar det lugnt eller opinionsbildar.  

Det är den mångfalden den här utställningen vill visa upp. Att den bild som media ofta visar upp av pensionärer - en grupp utan initiativkraft i behov av stöd och försörjning - helt enkelt inte stämmer.  

Det är 23 personer från hela Sverige som sjuder av livskraft och erfarenhet.  

Det är 23 personer som är äldre, men inte gamla.  

Läs mer

Pressmeddelande


Bilder från invigningen av fotoutställningen i Asecs Köpcentrum i Jönköping.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice