Liselott Ledin

Liselott Ledin, Chef Aktieförvaltning

Vad gör du på jobbet?
— Tillsammans med våra duktiga aktieanalytiker så analyserar och utvärderar jag bolag. Mitt jobb är att sätta samman en balanserad och koncentrerad portfölj av noga utvalda vinnarbolag. Jag träffar bolag, läser årsredovisningar och bolagsrapporter för att förstå om specifika bolag har en särskiljande affärsmodell som skapar förutsättningar för långsiktigt värdeskapande.

Vad gör dig glad och motiverad på jobbet?
— Jag har världens roligaste jobb. Jag motiveras av att det ständigt finns något nytt att lära och vara nyfiken på. I mitt jobb träffar jag fantastiska bolag och kloka företagsledare som delar med sig av sin kunskap. Det är oerhört stimulerande. Riktigt nöjd är jag när jag tillsammans med mina vassa kollegor har identifierat ett nytt vinnarbolag. 

” Varje dag tävlar vi mot börsen och vi kan mäta hur det har gått även om fokus ligger på långsiktigt värdeskapande.”

Vad är mest spännande?
— Varje dag tävlar vi mot börsen och varje dag kan vi mäta hur det har gått även om fokus ligger på långsiktigt värdeskapande. Det är spännande och stimulerande. Det finns oerhört mycket information att tillgå och utmaningen ligger i att bedöma vad som är relevant information för att kunna dra kloka investeringsslutsatser. 

Vad gillar du mest med dina arbetskamrater? 
— Mina kollegor är proffs och har djup kunskap om aktiemarknaden och olika sektorer. Jag är väldigt stolt över hur alla delar med sig av sin kunskap och tar sig tid att hjälpa varandra och sprida goda idéer. De är dessutom ödmjuka i sin personlighet och riktigt roliga att arbeta tillsammans med. Det är viktigt för mig att ha roligt på jobbet och det har jag nästan varje dag med mina kollegor.

Vad gör du helst när du inte jobbar? 
— Jag tycker om att ta hand om kropp och knopp. Jag tränar gärna cirkelpass och ägnar mig åt yoga samt meditation. Jag älskar att hänga med min familj och mitt barnbarn Winter som snart är fyra år. Under pandemiåret skaffade jag mig också en fransk bulldog som heter Junior. Så många promenader blir det.

Vad är det bästa med Alecta? 
— Jag har alltid känt att Alecta har sett till människan och att det finns mycket värme i kulturen. Jag har haft en spännande resa på Alecta från junioranalytiker till analyschef, en sväng till företagsledningen, tillbaka till Aktier och en förvaltarroll och nu chef över aktieförvaltningen. Samtidigt har det alltid funnits en förståelse för balans i livet.

Berätta kort om dig själv och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag valde att ta med mig min yogamatta. Jag tycker om att ta hand om kropp och knopp bland annat genom yoga och meditation. 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice