Jubileumspoddar

I år firar vi att Alecta och tjänstepensionen fyller 100 år. Då är det några ämnen som ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Det är historien om hur tjänstepensionen skapades och utvecklingen av vår egen förvaltning där ägarstyrning och hållbarhet är viktiga komponenter.

Därför har vi spelat in två poddar där vi uppmärksammar några av dem som har varit med och tagit fram, arbetat med och arbetar med de här ämnena.

Tjänstepensionspodden

I den här podden pratar Alectas pensionsekonom Staffan Ström och hans gäster om hur den moderna svenska tjänstepensionen skapades, hur den har utvecklats och vilken roll tjänstepensionen har idag och i framtiden.
Medverkande: Gunilla Dahmm, pensionsexpert på Unionen, tidigare förhandlare på PTK och styrelseledamot i Alecta mellan 1999-2016 och Hans Gidhagen, pensionsexpert och förhandlare på Svenskt Näringsliv.

Kapitalförvaltningspodden

I kapitalförvaltningspodden samtalar Staffan Ström med sina gäster om kapitalförvaltning, ägande och hållbarhet. Om hur Alecta har med tiden blivit en stor och viktig aktör både som ägare och investerare och vilka krav det ställer i form av ägarstyrning och hållbarhetsarbete.
Medverkande: Per Frennberg, Chef Kapitalförvaltning Alecta, Ramsay Brufer, Ägaransvarig Alecta och Torun Reinhammar, Corporate Governance & Responsible Investments på Folksam.

 

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice