Apotea och vägen till en hållbar E-handel

Alecta har varit ägare i Apotea sedan 2019 då vi investerade drygt 750 miljoner i bolaget. I år blev Apotea utnämnt till Sveriges mest hållbara e-handel av konsumenterna i Sustainable Brand Index.

I filmen träffar vi Pär Svärdson, Apoteas vd och grundare, och pratar om Sveriges största solcellspark, COVID-19 och hur Apotea arbetar för att arbeta hållbart mot sina leverantörer.

November 2020: Apotea har fått kritik i media kring bristande arbetsmiljö på bolagets lager i Morgongåva utanför Uppsala. Kritiken har berört allt från stressiga arbetsförhållanden till bristande ledarskap och sexuella trakasserier.

Efter att ha tagit del av mediauppgifterna har Alecta haft en diskussion med Apotea kring bolagets bild av situationen och hur de avser att agera framåt.

Alectas bild är att Apotea tar kritiken på största allvar, erkänner att misstag begåtts och agerar för att arbetsmiljön ska bli bra för alla medarbetare. Apotea arbetar tillsammans med de fackliga organisationerna genom regionala fackliga representanter och skyddsombuden för att identifiera problem och vidta åtgärder. Detta är i linje med hur vi som ägare förväntar oss att våra innehavsbolag ska agera när problem uppstår.

Läs mer

Apotea pressmeddelande 2020-11-11

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice