Hållbart pensionssystem

Det är inte bara viktigt att pensionssystemet fungerar när medborgarna går i pension, utan att de under hela livet känner trygghet att det ska fungera i framtiden.

För en aktör som Alecta är det en del av vårt uppdrag och vårt samhällskontrakt, det vi måste värna för att våra kunder ska känna förtroende för oss. Vårt övergrip­ande mål är att ha trygga och nöjda kunder. Kundservice och effektiv pensions­administration är viktiga fundament i det arbetet.

Långsiktighet och kostnadseffektivitet

Alecta hör idag till världens mest kostnadseffektiva tjänste­pensions­förvaltare. Vi fokuserar på en tydlig investeringsmodell med god avkastning över tid, och där vår storlek genererar driftsfördelar som möjliggör låga avgifter. Det har en stor betydelse för hur stor pensionen blir i slutändan.

Att arbeta med pensioner är ett lång­siktigt åtagande. Vår relation med en privatkund kan pågå mer än 60 år. Med företag kan relationen vara ännu längre. Vi ska säkerställa att pensionskapitalet förvaltas effektivt och ansvarsfullt så att pengarna finns när de behövs. Därför är solvens ett viktigt mått på vår finansiella styrka.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice