Innehav och placeringar

Alectas uppdrag är att vara en pålitlig och effektiv förvaltare av tjänstepensioner. Vi skapar högsta möjliga avkastning till låga kostnader genom noggrant handplockade investeringar helt i egen regi.

Skräddarsydd förvaltningsorganisation

Alectas kapitalförvaltning har som utgångspunkt de krav på god avkastning och sund riskhantering som ett långsiktigt pensionssparande ställer. All vår uppmärksamhet är inriktad på att tillföra värde till Alectas portfölj. Vår erfarenhet är att stordriftsfördelar i finansindustrin ofta förloras genom att man krånglar till det och försöker göra alltför många olika saker samtidigt. Vi menar att riktigt bra resultat ofta skapas av specialiserade organisationer.

Våra riktmärken i arbetet

Ansvaret att förvalta andras pengar ställer krav på hög etisk standard, förståelse för vårt uppdrag samt noggrannhet i hur vi hanterar vår dagliga förvaltning. Vi skall förtjäna våra kunders respekt.

Vi tror på aktiv förvaltning

Vi tycker att det är viktigt att stora placerare som Alecta har en egen analys bakom varje investering och tror att det bidrar till en lägre risk för felinvesteringar och därmed också till en högre avkastning över tiden. Därför har vi bara aktivt utvalda investeringar.

Avgiften för vår aktiva förvaltning är bara 0,03 procent, vilket är lägre än vad indexförvaltning i allmänhet kostar. Det visar att det går att ha en aktiv förvaltning utan höga kostnader.

Vi har höga ambitioner när det gäller våra investeringars hållbarhetsprofil. Det är mer ansvarsfullt att välja varje enskild investering efter noggrann analys än att bara investera i ’en påse blandat’ som indexskaparna valt ut. Vi har bara drygt 100 bolag i vår aktieportfölj medan indexförvaltande fonder kan ha flera tusen.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice