Zebastian på IT gillar det komplexa med Alectas produkt

Samhället är sig inte likt just nu, men vår verksamhet pågår som alltid med de långa perspektiven i fokus. Zebastian är en av dem som får IT-systemen på Alecta att rulla och ta sikte på framtiden, oavsett hur nuet ser ut.

”Vi har möten varje morgon där vi ser varandra via webbkamerorna, men jag saknar att ses – kaffepauserna, de snabba utbytena och känslan av sammanhållning.”

Zebastian Lundhall, IT/Produkt och Masterdata

Berätta lite om din resa till att få jobb på Alectas IT-avdelning? Vad har du för bakgrund och utbildning?

– Jag började på Alecta 2015, som handläggare i räknegruppen. Vi utförde manu­ella beräkningar på pensioner. I och med mitt arbete där kom jag i kontakt med IT-avdelningen. När de gjorde ändringar i hur olika pensioner räknas fram, rent maskinellt, fick jag testa och kolla så att det blev rätt. Deras jobb verkade spänn­ande och väckte en lust hos mig att vidareutbilda mig. Så jag sökte tjänst­ledigt för att plugga data- och systemvetenskap på universitetet och sedan fick jag en ny tjänst på Alectas IT-avdelning, där jag har jobbat i två månader nu.

Vad var det som verkade spännande med jobbet?

– Ju mer jag började få syn på djupet i pensionsprodukten, desto mer intressant framstod både själva produkten och det tekniska IT-arbetet med den.

Alecta står inför en häftig resa mot framtiden just nu. Berätta lite om den och vad du mest ser fram emot?

– Det handlar om en agil transforma­tion som sannolikt kommer att ge oss kortare startsträckor och medföra snabbare processer. Det agila arbetssättet betyder att vi över avdelningar samlar de personer och kompe­tens­er vi ser behöver ingå i teamet för ett speciellt område och att vi inom det området får större eget ansvar och möjligheter att fatta egna beslut ganska snabbt.

Just nu är vi alla drabbade av Corona-pandemin på olika sätt, vilket bland annat innebär att du med flera jobbar hemifrån. Saknar du att hänga med ditt team?

– Vi har möten varje morgon där vi ser varandra genom webbkamerorna,  men jag saknar att ses – kaffepauserna, de snabba utbytena och känslan av sammanhållning. Jag är ganska ny i gruppen och gillar stödet jag får av erfarna kollegor som jobbat länge på Alecta. Vår interna kultur är väldigt tillåtande och prestigelös. Att vistas i det klimatet, där en kan ställa vilka frågor som helst och alltid få snabba och kompetenta svar, kan jag sakna ganska mycket faktiskt.

Ledarskap är viktigt. Om du skulle förklara ledarskapet med ett ord, vilket ord skulle du välja då?

– Jag är så ny just på IT-avdelningen, men för Alecta generellt skulle jag säga ”ansvarsfullt” och ”hänsynstagande” och jag upplever att det också stämmer in på IT-avdelningen. I själva arbetet, där vi har ansvar för enormt många kunder och mycket pengar, kvalitetssäkrar vi alltid alla ändringar vi gör och allt analyseras väldigt noga så att inget ska gå fel. Men det handlar också om att Alecta vill att vi som jobbar här ska må bra.

– Vi har många fina förmåner, till exempel flextid, generöst friskvårds­bidrag, lunchbidrag och liknande. Och nu när Coronaviruset började sprida ut sig blev vi ganska omgående ombedda att jobba hemifrån. Jag uppskattar verkligen den hänsynsfullheten.

Vilka beslutsmandat har ditt team beträffande tekniska lösningar och framtids­scenarion inom ert arbetsområde?

– Vi har ingen som säger åt oss att såhär ska vi göra, det är vi som är experterna och då är det också vi som kommer fram till de bästa IT-lösningarna. Vi har generellt mycket frihet under ansvar, man tror och litar på medarbetarnas kompetens och ansvarstagande.

Just nu finns möjligheter att ansöka till Alecta Accelerate, ett specialutformat trainee-program på 12 månader för nyutexaminerade IT-personer. Har du några råd att ge till en nyanställd trainee på Alecta?

– Vi pratar mycket om det här traineeprogrammet just nu och vi ser väldigt mycket fram emot att det ska komma in nytt blod här och börja jobba med oss. Det kommer säkert att bli en liten startsträcka, för det är en rätt komplex produkt vi har att göra med, så det är nog bra om man är beredd på att lyssna mycket i början samtidigt som man absolut kommer att få ta eget ansvar och bidra i viktiga processer. Men vi diskuterar alltid viktiga saker tillsammans och tar de stora besluten gemensamt.

Finns det utvecklingsmöjligheter inom Alecta?

– Absolut. Det finns ganska stora möjligheter att utvecklas och att söka sig vidare inom organisationen, det till och med uppmuntras. För mig är det en jätteviktig sak – att få utvecklas, gå vidare och bli stöttad i det.

Läs mer

Sök till Alecta Accelerate
Alecta startar traineeprogram för IT-talanger
Så är det att jobba på Alecta

”Vi har generellt mycket frihet under ansvar, man tror och litar på medarbetarnas kompetens och ansvarstagande.”

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice