Komplexa system får IT-nördar att trivas på Alecta

– En av våra största frågor nu är kompetensförsörjning. Och jag tror att det är likadant för de flesta i IT-branschen, säger Ulf Larsson, chef för Alecta IT.

– Vi är många som börjar bli lite till åren så vi behöver få in nytt blod. På Alecta testar vi olika sätt och vi har bland annat nyligen startat ett traineeprogram. Det är helt nytt för oss, och jag tror att deltagarna kommer att rocka runt rejält i våra arbetsteam. Kanske kommer vi att uppleva ett omvänt mentorskap - de kommer säkerligen att lära oss en hel del!

Ulf Larsson kom in i branschen på 80-talet och har stannat sen dess. Han beskriver Alecta som en arbetsplats med en kultur där man ”inte behöver byta bolag för att byta uppdrag”. Själv har han jobbat på de flesta avdelningarna inom IT - med infrastruktur, som chefsarkitekt och de senaste fem åren som IT-chef.

Tjänstepensionsuppdraget ger en extra dimension till jobbet

Alecta har 2,6 miljoner kunder. Varje månad får 600 000 av dem sin pension från Alecta.

– När man som IT-nörd börjar förstå vilken roll Alecta har i det svenska trygghetssystemet ger det ytterligare en dimension till jobbet. Vårt uppdrag är att få vår del att fungera perfekt, vilket är att se till så att väldigt många människor i Sverige varje månad får sin pension, sin sjukersättning. Är man intresserad av att jobba med de extremt komplexa IT-systemen som hanterar detta, ja då kommer man att trivas hos oss.

Hör mer om hur Alectas IT-chef ser på standarder, molnlösningar, digitala kundmöten och den nödvändiga agila transformationen.

Lyssna här

"Tjänstepensionen i fokus" (Sofigate podd)

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice