Alecta storsatsar på fastigheter

De kommande fem åren planerar Alecta att expandera ordentligt på fastighetssidan. Vi bygger nu ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter ska växa och bygga värde, både för Alectas pensionssparare och kunderna till själva fastighetsbolagetRedan från start blir det ett av Sveriges största fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta att växa.  

Dagens innehav med fastigheter värda 45 miljarder ska dubbleras på fem till sju års sikt.  

Vill du växa med oss?

Rekryteringar av de personer som ska arbeta på Alecta Fastigheter är i gång sedan ett halvår och flera nyckelpersoner är rekryterade. Nu börjar arbetet för Alecta Fastigheter att bygga en stark organisation. 

Tycker du att det här låter intressant? Håll koll på lediga tjänster som annonseras via LinkedIn. Välkommen att skicka in en spontansökan om det inte finns någon roll som passar just nu, så återkommer vi när det dyker upp något. 

Flera nyckelpersoner på plats

Lena Boberg, som kommer att vara vd för Alecta Fastigheter AB tillträdde under sommaren 2020. Johanna Boltzius har rekryterats till rollen som ansvarig för transaktioner, Malin Lövemark som ansvarig för förvaltning, Karolin Forsling med ansvar för projekt- och stadsutveckling och Cecilia Österholm med ansvar för marknad och kommunikation.

− Det känns otroligt roligt att redan från start ha lyckats rekrytera så många duktiga personer. Dessutom finns det redan duktiga personer på plats som arbetat med Alectas svenska fastighetsinnehav. Vi behöver dock bli ännu fler och kommer att fortsätta rekrytera under 2021, säger Lena Boberg.

Långsiktig, hållbar utveckling av städer och platser

Alecta Fastigheters huvudmarknad är Sverige där vi skapar kluster av fastigheter med bland annat kontor, samhällsfastigheter, handel och hotell. Vi vill förändra livet till det bättre för människor och företag i våra städer och på våra platser.  För att lyckas med detta kommer vi att arbeta digitalt, hållbart i alla led och alltid med fokus på människan i livets alla skeden, nu och i flera generationer framåt.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice