Alecta startar traineeprogram för IT-talanger

Tillsammans med Academic Work startar vi i höst ett trainee-program på IT. Till det söker vi åtta personer i början av sin IT-karriär. Så här beskriver Alectas HR-chef Maria Wahl Burvall satsningen.

− Genom samarbetet med Academic Work ökar vi möjligheten att nå ut till nyutexaminerade och de som är i början av sin karriär. Konkurrensen om de mest attraktiva IT-profilerna på arbetsmarknaden är hård, men tack vare komplexi­teten i vår verksamhet kan vi erbjuda spännande utmaningar och uppdrag inte minst inom IT-området, säger Maria Wahl Burvall. 

Traineeprogrammet Alecta Accelerate ser vi som en möjlighet att säkra den strategiska kompetensförsörjningen, få tillgång till ännu fler perspektiv och att utveckla vår organisation.

Rätt IT-kompetens till framtida agila utmaningar

 − Vi prövar hela tiden olika sätt att rekrytera och utveckla kompetens, säger Maria. Vi ser stora fördelar med att ha en samarbetspartner som är specialiserad på att driva traineeprogram och som har en redan upparbetad kontakt med de vi vill nå. För oss är det ett utmärkt sätt att få in rätt kompetens i vår verksamhet.

Under det år programmet pågår bygger Alecta och Academic Work gemensamt på deltagarnas kompetens, samtidigt som de ingår och arbetar i ett av våra verksamhetsutvecklingsteam.

− Vi ser verkligen fram emot starten i höst och att kunna ge dessa  topptalanger en bra start på karriären. Vi tror att vi har mycket att lära av varandra, säger Maria.

Läs mer

Zebastian på IT gillar det komplexa med Alectas produkt

Om Academic Work

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag. De rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av sin karriär. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Idag är de en internationell verksamhet där young professionals startar sina karriärer, varje dag.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice