Alecta storsatsar på fastigheter

Vi har bolagiserat vår svenska fastighetsaffär och bildat Alecta Fastigheter AB. Och de kommande fem åren planerar vi att expandera ordentligt på fastighetssidan. Rekryteringarna är redan i gång.


Alecta Fastigheter bildas för att vi ska kunna öka skalbarheten i fastighets­investeringarna, skapa god avkastning och samtidigt fortsätta förvalta våra kunders pensionspengar till så låg avgift som möjligt.

− Vi blir redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag och ska fortsätta växa de kommande åren. Investeringstakten är dock beroende av om vi hittar möjligheter som möter våra avkastningskrav. Vi kommer även fortsätta jobba med att utveckla innehavet och skapa en mer hållbar och kundorienterad verksamhet, säger Lena Boberg, vd Alecta Fastigheter.

− Vi vill också komma närmare våra hyresgäster och de människor som vistas i våra fastigheter, på det sättet kan vi skapa mer värde och se möjligheterna i våra investeringar.

Tre nyckelpersoner rekryterade

Alecta Fastigheter har anställt tre nyckelpersoner. Tillsammans med Lena Boberg och de tio medarbetare som redan idag arbetar med det svenska fastighetsbeståndet ska de bygga upp och utveckla det nya bolaget.

Johanna Boltzius har rekryterats till rollen som ansvarig för transaktioner, Malin Lövemark som ansvarig för förvaltning och Karolin Forsling med ansvar för projekt- och stadsutveckling.

− Det känns otroligt roligt att ha lyckats rekrytera Johanna, Malin och Karolin. Med sina breda erfarenheter, kompetens och personligheter kommer de bidra stort till utvecklingen av Alecta Fastigheter. Jag ser fram emot att bygga upp det nya fastighetsbolaget tillsammans med dem och det befintliga teamet, fortsätter Lena Boberg.

”Vi blir redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag och ska fortsätta växa de kommande åren.”

Fler rekryteringar framåt

Det är inte bara på investeringssidan vi planerar att växa. Även antalet medarbetare ska bli fler än de tio som jobbar med våra svenska fastigheter idag. Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar vi att rekrytera ytterligare 40 personer. Det handlar framför allt om tjänster inom förvaltning och utveckling.

Tycker du att det här låter intressant? Vi återkommer med mer information efter sommaren. Så gå gärna in och följ oss på Linkedin.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice