Tjänsterna i Alectas internetkontor

Om du behöver veta den frilagda premien

En del företag använder den frilagda premien när de vill erbjuda val till alternativ pensionslösning, även kallad 10-taggarlösning. I Alectas internetkontor har du möjlighet att själv ta fram premien, både före och efter ett val.

När vi byggde om vårt internetkontor, utökade vi våra tjänster med en som visar aktuell frilagd premie för de anställda med ITP 2 som valt alternativ pensionslösning. Frilagd premie är en upplysning om vad de bortvalda försäkringsdelarna i ITP 2 hade kostat om de låg kvar i Alecta.

Tjänsten heter Frilagd premie och du kan välja att beställa frilagd premie för alla eller enstaka anställda på företaget.

Vi tar ut en kostnad

Kostnaden är 20 kronor för varje premie. Om du beställer frilagd premie för en anställd blir kostnaden 20 kronor. Om du beställer för hela företaget beror kostnaden på hur många som har valt alternativ pensionslösning. Moms och faktureringskostnad tillkommer. 

Så här kan du använda rapporten

  • Om du vill jämföra premien hos det bolag där den alternativa pensionslösningen (tiotaggarlösningen) är tecknad med den frilagda premien hos Alecta. 

  • Om du vill ta fram den frilagda premien och skicka uppgiften vidare till det bolag där den alternativa pensionslösningen är tecknad.

  • Om du vill ta fram den frilagda premien då en anställd står inför ett eventuellt tiotaggarval. 
  • Om någon av era anställda vill veta storleken på den frilagda premien. 

Flera andra premiemodeller

Det finns flera olika premiemodeller till alternativ pensionslösning och att välja frilagd premie är en av dem. Alectas rekommendation är dock att undvika att använda frilagd premie för en anställd som har fyllt 60 år.

En annan modell är premietrappa, som flera företag valt för att bättre kunna förutse premiekostnaden för sina tiotaggare. Premietrappan gör företaget oberoende av förändringar i Alectas premiesättning.

Läs mer

Tjänsterna i Alectas internetkontor
Andra pensionslösningar för ITP
Frilagd premie

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice