Alecta tar plats i styrelsen för Min pension

2018-05-14 Katarina Thorslund, chef för avdelningen Kund och vice vd på Alecta, är ny suppleant i styrelsen för Min pension.

På minpension.se kan Alectas privatkunder få en samlad bild av den pension som tjänats in i Sverige. Kunden kan se den allmänna pension, tjänstepensionen och det privata pensionssparandet. Min pension är ett oberoende samarbete mellan staten, pensionsbolagen och Svensk Försäkring, försäkringsbolagens branschorganisation i Sverige.

– Jag är naturligtvis stolt över detta förtroendeuppdrag och hoppas kunna bidra på ett positivt vis. Min pension är en viktig tjänst för Alectas kunder. I dagsläget väljer 550 000 av våra kunder att besöka Min pension varje år, det är inte bara en stor andel av Alectas kunder utan också en stor del av de totala inloggningarna på Min pension, säger Katarina Thorslund.

Styrelsen för Min pension ska bestå av tre ledamöter från försäkringsbranschen, en ledamot från SPV och två ledamöter från Pensionsmyndigheten.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice