350 000 jobbonärer - så arbetar 70 åringarna

Att gå i pension är inte längre något som händer från en dag till en annan. Det är en process. För många innebär det att man minskar ner på arbetet över flera år, och plockar ut pension då man inte arbetar. Här kan du se hur det skiljer sig för män och kvinnor och från län till län.

Ekonomin efter 60

Vilka typer av inkomster har svenskar över 60 år? Och vilken roll spelar pensionen i förhållande till arbetsinkomsterna? Med hjälp av ett omfattande datamaterial från SCB* har vi analyserat hur svenskarna väljer att gå i pension runtom i landet.

Läs mer

Tabell - Så många fler män än kvinnor jobbar efter 65 år 

*Rapporten bygger på statistik från åren 2016 till 2018 för personer som var i åldern 55 till 85 år 2018. Statistiken kommer från SCB:s longitudinell integrationsdatabas för sjukförsäkrings- och arbetsmarknadsstudier (LISA).

Välj vilket län du vill läsa om: 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice