Webbinarium

I vår har vi ställt in flera webbinarier på grund av coronapandemin. Men ta ändå gärna en titt på de vi erbjuder längre ner på sidan. De är alla ungefär 30 minuter långa och anmäler du dig, skickar vi dig en länk senast samma dag webbinariet äger rum. Välkommen!

Du får länken från oss till den mejladress du uppgett i anmälan. Klicka på länken för att ansluta dig till webbinariet som vi visar genom Microsoft Teams. Använder du inte Teams, väljer du knappen "Titta på webben istället". OBS! Får du ingen länk från oss, ta en titt i din skräppost.

Det här handlar våra webbinarier om:


1. Jobba efter 65-årsdagen (två tillfällen våren 2020)

När blir man egentligen pensionär? Fler och fler vill jobba längre än till 65-års-dagen, antingen heltid eller deltid. Men varför? Är det för att man måste, eller för att man vill? Alectas pensionsekonom Staffan Ström har kanske en del av svaren, och Marie Dahlin, som arbetar i Alectas kundservice tipsar om vad du som arbetsgivare bör tänka på när en anställd vill jobba kvar.

2. Så fungerar en alternativ pensionslösning (inställt)

En anställd som har ITP 2 och en lön över 10 inkomstbasbelopp (tiotaggare) kan komma överens med sin arbetsgivare om att lämna ITP 2 - för vissa delar av sin pension. Robert Cederberg, kundansvarig på Alecta, förklarar hur en alternativ pensionslösning fungerar och vad som är viktigt att tänka på.

3.Så pratar du pension med Generation Z (inställt)

Pensioner har aldrig varit en top-of-mind-fråga för de som nyss kommit ut i arbetslivet eller fortfarande förbereder sig för det. Men det håller på att ändras. Pensionsfrågan är viktig, även för 20-åringar. I det här webbinariet går Hannes Hultcrantz, kommunikatör på Alecta, igenom en undersökning gjord av Ungdomsbarometern och Alecta, om hur ungdomar födda på 90-talet ser på sin pension. Gerd Carlsen, kundansvarig på Alecta, tipsar om hur och när du som arbetsgivare kan ta upp pensionsfrågan med dina unga anställda.

4. Tips för dig som sköter företagets ITP 2 (två tillfällen våren 2020)

Webbinariet följer och gör några stopp i en anställds liv med tjänstepensionen ITP 2. Vid varje stopp får du tips på vad du behöver tänka på som arbetsgivare och vad den anställda kan ha nytta av att veta. Marie Dahlin, som arbetar ivår Alectas kundservice, guidar dig genom den anställdas försäkringsresa.

5. Bättre koll på innehåll och premier för ITP 2 Ålderspension (två tillfällen våren 2020)

Tjänstetid, basbelopp och lön är bara något av det som påverkar hur stor den anställdas pension blir och premien för dig som arbetsgivare. Gerd Carlsen, kundansvarig på Alecta förklarar med bild och ord hur du som arbetsgivare får bättre koll på innehåll och kostnader för tjänstepensionen ITP 2.

6. Innan du går Alectas Grundkurs ITP (inställt)

Innan du går Alectas Grundkurs ITP är du välkommen att delta i ett förberedande webbinarium. Gerd Carlsen och Marie Dahlin ger dig en mycket kort och enkel bakgrund till pensioner i allmänhet, vilka aktörer som är inblandade när det gäller tjänstepensionen och några begrepp som vi ofta använder när vi pratar om pensioner.

Kurstillfällen

Det finns inga tillfällen tillgängliga just nu

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice