Redan pensionär

Information till dig som redan är pensionär. Här kan du läsa om våra utbetalningsdagar, hur vi drar skatt på pensionen och hur pensionen räknas om varje årsskifte.

Utbetalning den 25:e

Den 25:e varje månad ser vi till att du har dina pengar på ditt konto eller på ett utbetalningskort. Om den 25:e är en lördag eller helgdag betalas pensionen ut vardagen före.
Utbetalningsdagar

Årsbesked i januari

I januari varje år skickar vi ut årsbesked med uppgift om årets pension till alla som har en pågående utbetalning från Alecta. Beskedet innehåller bland annat uppgifter om din pension före och efter avdrag för skatt, om pensionen kommer att ändras under året och utbetalningsdagarna under året.
Läs mer om årsbeskedet 2017

Tacka nej till papper

Du får dina brev både digitalt på Mina sidor och hemskickade till brevlådan.  Du kan slippa onödiga pappersutskick genom att tacka nej till papper. Miljövänligt, överskådligt och tryggt. 
Logga in på Mina sidor och tacka nej till papper

Logga in och se din utbetalning från oss

Du som har utbetalning från oss kan logga in på Mina sidor och få uppgifter om dina utbetalningar. Du ser bland annat när pengarna kommer, hur mycket som sätts in på ditt konto och hur länge din pension betalas ut. Du kan också ändra konto- och skatteuppgifter och avbeställa pappersutskick.

Logga in på Mina sidorLogga in på Mina sidor

Ordförklaringar

Bra att veta

Årlig omräkning av pensionen

Så här drar vi skatt

Om du bor utomlands

Håll koll på hur länge din pension betalas ut

Var informationen användbar för dig?