Tjänstepension blir enklare och begripligare på alecta.se

Nu lanserar Alecta en ny sajt som ska göra tjänstepensionen enklare och begripligare. Med enklare språk, paketerad information, filmer och en ny funktion som erbjuder privatkunden relevant information bara genom att slå in sitt personnummer hoppas Alecta bättre möta kundens behov. Den nya sajten är byggd tillsammans med Creuna.

– Pensionsfrågor ger många ont i magen eftersom det upplevs som svårt och krångligt - det vill vi på Alecta ändra på. Vi vill ge både våra privat- och företagskunder enkel koll på tjänstepensionsfrågor och har därför arbetat intensivt med att förenkla språket och att göra informationshämtningen mer lustfylld via film, säger Jelena Mirkovic projektledare på Alecta.  

En av svårigheterna med pensionsfrågor är mängden information. Nya alecta.se ger besökaren möjlighet att få målgruppsanpassad information.

– Bara genom att knappa in sitt personnummer kan privatkunden få reda på om de har tjänstepension hos oss och snabbt få en överblick över vilken fantastisk förmån deras arbetsgivare faktiskt ger dem. Den som vill veta mer kan fortsätta vidare på sajten och lära sig mer om sin tjänstepension eller logga in på internetkontoret för att få exakta uppgifter, säger Jelena Mirkovic.  

Tanken med den nya designen är att den ska skapa en trygg och personlig känsla. Bakom design, koncept och teknisk implementation står den digitala kommunikationsbyrån Creuna.

– Samarbetet med Creuna har varit en riktig fullträff. De har snabbt fått stor förståelse för vår affär och vad vi vill kommunicera. Creuna har levererat en kreativ och fullt genomförbar idé som inte bara har levt upp till våra förväntningar utan överträffat dem, säger Jelena Mirkovic.  

Samarbetet mellan Alecta och Creuna inleddes i november och lanseringen av den nya sajten är det första resultatet av samarbetet.  

För mer information, kontakta gärna

Jelena Mirkovic, projektledare Alecta, +46 70 751 93 14

Jan Stenwall, projektledare Creuna, +46 733 11 31 87

 

Var informationen användbar för dig?