Tyck till om vår webbplats!

Har du en idé som kan göra vår webbplats bättre? Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att göra vårt bästa för dig som har tjänstepension i Alecta. Vi ser fram emot alla smarta, roliga och utvecklande idéer!

Skriv in din idé eller synpunkt i formuläret. Vi läser, funderar och publicerar sedan den och vårt svar på den här sidan.

Lämna din idé

Innan du skriver ner din idé behöver vi lite uppgifter om vem du är och hur vi kan nå dig om det behövs.

Jag godkänner att Alecta kan publicera min idé på den här sidan. Alecta sparar mitt namn och mejladress tills min idé är omhändertagen. Därefter raderar Alecta dessa uppgifter. Namn och mejladress kommer heller inte att publiceras på alecta.se. Alecta har rätt att inte publicera min idé om Alecta av någon anledning finner den olämplig.

Senast inkommna idéer

Var hittar jag information om hållbarhet och etik vid placeringNy!

Hej! Jag ska ändra min valbara del för tj pension. KÅPAN har en enkel och lätt att hitta' info om hur de placerar hållbart och etiskt. Samt en hållbarhetsredovisning fr november 2016. Inget av detta hittade jag på er hemsida. Hälsningar, Cecilia

2016-11-28 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej

Vi har samlat all information om vårt arbete med hållbarhet här.

Du kan även läsa vår hållbarhetsredovisning.

Vänliga hälsningar
Jonni

2016-11-28

Hur länge kan jag ha sjukpension ?

Hur länge kan jag ha sjukpension? Tidsgräns ?

2016-02-03 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej

Hur mycket och hur länge du får sjukpension från oss hänger ihop med din lön och vad Försäkringskassan betalar ut. På Mina sidor kan du logga in och se vad du får och hur länge från Alecta.

Det var bra att du hörde av dig så att vi kan förtydliga informationen på alecta.se.

Här är en film som beskriver detta lite närmare.

Vänliga hälsningar
Jonni, Alecta

2016-02-03

Totaleffekt av ITP2 premier i samband med årsskifte

Hej Ni skriver om olika faktorer upp och ner men som ekonomiansvarig vill man ofta få ett besked om den totala nettoeffekten. Även om denna varierar från företag till företag kan ni i sådana fall ange ett spann för nettoeffekten mvh Peter

2016-01-24 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej,

Tack för din synpunkt om att redovisa en total nettoeffekt.

Vi väljer att inte ge en genomsnittlig siffra för hur mycket ändringarna vid årsskiftet påverkar ett företags premier inom ITP 2, eftersom det kan vara väldigt missvisande för ett visst enskilt bolag. För att få en mer korrekt siffra som gäller just ert företag ber vi er att använda våra tjänster i internetkontoret. I tjänsten Premiekostnad Ekonomi får ni en sammanställning över era aktuella kostnader för ITP 2 och i tjänsten Premieprognos ITP 2 får ni en prognos över framtida kostnader.

Vänliga hälsningar

Caroline

 

 

2016-01-24

Pensionsuträknaren ("Vad kostar ITP 2?")

Jag undrar bara om uträkningen tar hänsyn till särskild löneskatt eller ej. Jag gissar att den gör det, men det vore bra om det var uttryckt i en förklaring.

2016-01-13 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej,

Tack för din fråga angående Pensionsuträknaren.

Svaret på din fråga är att den inte tar hänsyn till särskild löneskatt utan den visar premiekostnaden för försäkringspaketet ITP 2.

Vänliga hälsningar

Caroline

2016-01-13

Alternativ inloggning 2

Önskar möjlighet att logga in på "mina sidor" utan E-leg.

2015-12-21 2 Gilla

Alecta svarar:

Hej,

Tack för din synpunkt om att logga in utan Bank-ID.

Med BankID styrker du din identitet när du är ute på internet till exempel på banken, hos Försäkringskassan eller CSN. BankID är Sveriges i särklass största e-legitimation. Idag har 75 procent av Sveriges befolkning mellan 13-80 år ett eller flera Bank-ID och det ökar varje dag.

Vi har valt att man endast kan logga in med Bank-ID/ E-legitimation hos oss då säkerheten är högsta prioritet för Alecta. Vi hanterar stora mängder information och därför måste vi vara helt säkra på att vi lämnar ut rätt uppgifter till rätt person.

Om du inte har ett Bank-ID kan du kontakta vår Kundservice på 020-78 22 80 för att få svar på dina frågor om din tjänstepension.

Vänliga hälsningar
Caroline

2015-12-21

Svårt att hitta hur man ändrar utbetalningstid 1

Det är lite svårt att hitta vägen fram till att ändra utbetalningstiden. Ex från livet ut till 10 år.

2015-12-11 1 Gilla

Alecta svarar:

Hej

Vi håller för tillfället på att se över sidorna om att ta ut sin pension. Vi kommer att göra den informationen mer tydlig.

Du kan även laborera med olika uttagstider i vår tjänst Räkna och ta ut.

Vänliga hälsningar
Jonni

2015-12-11

Information om hur inbetalningar sker när man är arbetslös 3

Vill gärna ha information om hur det påverkar pensionen när man blir arbetslös och är "mellan jobb" de sista åren innan pension (65år). Hur påverkar det när man får a-kassa? Hur påverkar det pensionen om man efter att ha varit arbetslös, tar ett jobb men lägre lön än man haft tidigare haft? Är det viktigt att ha så hög "slutlön" som möjligt innan 65 år? -Så var det förut, är det så fortfarande.

2015-11-25 3 Gilla

Alecta svarar:

Tack för din synpunkt!

Det är svårt att svara generellt på frågan vad som händer när man blir uppsagd.
Här kan du läsa lite mer om vad som händer vid uppsägning. Alecta.se- händelser i livet

Om du har frågor vad som gäller för just dig så hjälper gärna vår trevliga kundservice till. 020-78 22 80.

Vänliga hälsningar
Caroline

2015-11-25

Avgått i pensioneringssyfte

Många gånger när vi hämtar försäkringsuppgifter på internetkontoret, är det de som har avgått i pensioneringssyfte som inte kommer med. Varken i den stora beståndsfilen för hela företaget som jag är ombud för eller om jag försöker hämta enbart på individen. Min idé (eller snarare önskemål) är att de personer som avgått i pensioneringssyfte, går att få ut på individnivå i pdf eller xml. Det skulle underlätta i vårt arbete och vi skulle inte behöva ringa er dagligen om dessa individer.

2015-11-23 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej,

Tack för din synpunkt angående att hämta försäkringsuppgifter för personer som gått i pensioneringssyfte.

Det här är något vi ser över och tycker att det är en bra synpunkt. Vi har inget datum för när eller om vi kommer att lämna uppgifter på personer som har slutat att jobba för att gå i pension men vi ser över det.

Med vänlig hälsning Caroline

2015-11-23

Kontroll på mina utbetalningar

Hej Alecta. Jag saknar en sida där jag kan se mina utbetalningar. Såsom F-kassan har för deras utbetalningar. Detta finns kanske redan. Men det är inget jag kan se. Stort tack för erat arbete.

2015-11-07 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej,

Du som har utbetalning från oss kan logga in på Mina sidor och få uppgifter om dina utbetalningar. Du ser bland annat när pengarna kommer och hur mycket som sätts in på ditt konto.

Om du har utbetalning från oss på grund av sjukpenning kan du se utbetalningen först när vi fått besked från Försäkringskassan. Det brukar vara i slutet av månaden.

Vänliga hälsningar
Sofia

 

2015-11-07

Varför redovisar Alecta inte kostnaden för ITPK?

ITPkkostnad

Hej, mitt förslag är att ITPk kostnaden ska gå att utläsa på samma flik som vi kan se premiekostnaden för ITP per person. Med vänlig hälsning Christina

2015-11-06 0 Gilla

Alecta svarar:

Hej

Vi kan visa premiekostnaden för ITP 2. När det gäller ITPK och ITP 1 så är det den anställde själv som väljer förvaltare. Väljer den anställde Alecta som förvaltare så har vi uppgifterna, men annars är det till Collectum som du vänder dig.

Vänliga hälsningar
Jonni

2015-11-06

« 1 2 3 »

Var informationen användbar för dig?