Pensionsekonomi

Den här kursen är för dig som arbetat med ITP en tid och har god kunskap inom området. Du får lära dig mer om och förstå hur premierna bestäms för den förmånsbestämda ITP 2.

Vi tar upp frågor som:

  • Hur bestäms premierna och vad påverkar dem?
  • Vad händer med premierna vid t ex lönejustering eller ett årsskifte?
  • När och varför ger Alecta premiereduktioner?
  • Vilka hjälpmedel finns i Alectas internetkontor?

Förkunskaper

För att du ska ha bästa nytta av kursen är det viktigt att du har goda förkunskaper om tjänstepensionen ITP 2, minst motsvarande vår Grundkurs.

Innan du anmäler dig

För att anmäla dig till Alectas kurser behöver företaget du arbetar på vara kund i Alecta, det vill säga ha tecknat ITP-avtal. Du hittar alla andra praktiska detaljer till vänster under "Innan du anmäler dig".

Tid och kostnad

Tid: 09.00-15.00. Vi bjuder på kaffe och smörgås mellan kl 8.30-09.00.
Kostnad: Kursen är gratis. Frukost, lunch och fika ingår.

Anmälan

För att anmäla dig till kursen går du in på länken nedan och väljer var och vilken dag du vill gå och fyller i formuläret. Om en kurs är fullbokad, hamnar du automatiskt på vår väntelista. Blir en plats ledig, hör vi av oss igen!

Anmäl dig till Pensionsekonomi

Om du inte kan komma

Om du får förhinder ber vi dig avboka genom att klicka på "avboka" vid den kurs du anmält dig till och skriva in din mejladress. Senast fem dagar före kursstart behöver vi ha din avbokning. Vid utebliven avbokning debiterar vi 500 kronor exklusive moms.

Här kan du avboka din kurs

Ordförklaringar

Var informationen användbar för dig?