ITP Utland

Har du anställda som ska arbeta utomlands kan både ITP och TGL fortsätta att gälla. Eventuellt behövs det extra skydd för att täcka upp det som försvinner i svensk allmän försäkring.

ITP UtlandPröva vår Utlandsguide! Den hjälper dig steg för steg med vad du behöver göra när en anställd ska jobba utomlands.
Till Utlandsguiden

Det är kollektivavtalet om ITP som avgör när och med vad du behöver komplettera den anställdes försäkringsskydd vid en utlandstjänstgöring. 

Kortare tid än ett år - teckna läkekostnadsförsäkring

En anställd som arbetar utomlands under kortare tid än ett år, har kvar hela sitt försäkringsskydd i Sverige. Som arbetsgivare behöver du bara meddela utlandstjänsten till Försäkringskassan och teckna en läkekostnadsförsäkring.

Längre tid än ett år - komplettering behövs!

När utlandstjänsten avses vara längre än ett år, behöver det allmänna försäkringsskyddet kompletteras. Detta kan gälla allmän pension, sjukförsäkring och ersättning vid dödsfall. Ett enkelt och effektivt sätt är då att teckna ITP Utland. Som arbetsgivare behöver du även meddela utlandstjänsten till Försäkringskassan och teckna en läkekostnadsförsäkring.
Till Utlandsguiden

Göra anmälan för utlandstjänst

Läs mer om hur du anmäler en anställd för utlandstjänstgöring och vad du som arbetsgivare behöver tänka på.
Anmäl utlandstjänstgöring (Collectum)

Ordförklaringar

Bra att veta för dig som arbetsgivare

Utlandsguiden hjälper dig

Då gäller ITP och TGL

Komplettera med ITP Utland

Kostnader för ITP Utland

Var informationen användbar för dig?